Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

30. 11. 2023. 18:39 >> 18:39

PRINC NIKOLA U NIKŠIĆU

Opština i Fondacija Petrović Njegoš za saradnju u oblastima ekologije i kulture

Princ Nikola Petrović Njegoš boravio je danas u Nikšiću gdje je razgovarao sa predsjednikom Skupštine opštine Nemanjom Vukovićem. Na sastanku je istaknuta važnost očuvanja tradicije i baštinjenja slobodarskih ideala i vrijednosti

Princ Nikola ispred Fondacije Petrović Njegoš je predložio modele unapređivanja ekološke slike grada putem adekvatne pripreme i tretiranja otpada, na šta je predsjednik SO istakao da je to jedan od glavnih prioriteta vlasti u Nikšiću, na kojem posvećeno rade od samog stupanja na dužnost.

Kako navode u saopštenju iz Opštine Nikšić, sagovornici su se složili u ocjenama da postoji veliki prostor za produbljivanje saradnje između Opštine i Fondacije u oblastima ekologije, kulture, inovacija i implementacije novih tehnologija.

Vuković je princa upoznao i sa inicijativom da Nikšić dobije status Grada. Pomenuta ideja je naišla na njegovu veliku podršku i razumijevanje.

Nakon prijema u Opštini, obišli su završne građevinske radove na rekonstrukciji Dvorca Kralja Nikole, prostor iza Dvorca čije uređenje uskoro počinje, te lokaciju na kojoj će biti podignut spomenik Petru Drugom Petroviću Njegošu.

Sastanku su prisustvovali sekretarka Skupštine opštine Nikšić, Ivana Šljukić i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније