Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2020. 16:50 >> 16:51

DRŽAVNO TAKMIČENJE

Medalje iz robotike za učenike Mašinske škole

Učenici Srednje stručne škole “Ivan Uskoković” iz Podgorice osvojili su medalje iz robotike na prvom državnom takmičenju. Znanje su pokazala dva tima te škole, a nadmetalo se sedam ekipa iz Crne Gore

"Ekipu Mahatronci 2 predstavljali su Aleksa Lekić i Bogdan Vušurović, sa mentorom Srđom Kostić, i na takmičenju su osvojili prvo mjesto. Ekipu Mehatronci 1 predstavljali su Ilija Dulović i Bogdan Mujović, sa mentorom Anom Kosović, i na takmičenju su osvijli treće mjesto", naveli su iz SSS "Ivan Uskoković".

Istakli su da je veliku podršku pripremi učenika za takmičenje pružila profesorica Marina Mijanović sa Mašinskog faklteta u Podgorica.

"Interesovanje učenika je veliko, a izvjesna je potreban i veliki trud mentora da u ovim uslovima naprave tako sjajne rezultate. Škola, takođe čini napore, uz pomoć Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, da obezbijedi savremena stredstava za razvoj učeničkih kompetencija", dodali su iz škole.

Ističu da su sigurni će njihovi učenici nastaviti da postižu sjajne rezultate, a očekuju da će se i nove generacije učenika se uključiti u svijet robotike.

Takmičenje je upriličeno u organizaciji Mašinskog fakulteta iz Podgorice, Unverziteta Crne Gore i i Edutus Univerzitet iz Mađarske, a ujedno je predstavljalo i kvalifikaciju za Svjetsku olipijadu robotike.

Svetska organizacija WRO objavila je novi zadatak i takmičenje je po planu u junu 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније