Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2021. 12:08 >> 12:10
2

RADOVIĆ ŠĆEKIĆU

"Mladima ne treba lažna istorija nego posao"

Treba da znate da mladi trebaju posao, ali ne bilo kakav, nego posao koji će omogućiti i njima i društvu da žive normalan život, barem u mjeri u kojoj su to mogle generacije njihovih roditelja, da formiraju porodice i da ne brinu za osnovnu egzistenciju i opstanak, poručila je predsjednica Mladih Liberala Berana, Dragica Radović predsjedniku Opštine Berane, Dragoslavu Šćekiću.

Istakla je da je poražavajuća i uznemirujuća danas u Beranama prisutna činjenica da gotovo svaka mlada osoba priliku za poslom i normalnim životom vidi i traži u inostranstvu ili makar u drugom gradu.

"Mladi očekuju strane investicije koje će biti uložene u, prije svega, poljoprivredu ali i ukupni privredu Berana,da nam oživi grad. Ljudima ne trebaju i ne očekuju popove Gojka Perovića i njemu slične. Nagrada Oktoih dobija se za naučni rad, a ne kopije koje Vam dodjeljuju popovi, zbog vaših zasluga za posrbljavanje. Očigledno jer drugi napredak u Beranama ne vidimo", kazala je Šćekić.

Kako je naglasila, iako je sasvim jasno kako je kreiranje radnih mjesta i zapošljavanje od ključne važnosti za smanjivanje siromaštva i poboljšanje kvaliteta života, jedino dostojanstven rad može ljudima omogućiti i zaista dostojanstven život a ne samo preživljavanje.

"Dok se mi g. Šćekiću borimo za bolje sjutra nas i našeg grada, Vi obilazite manastire i popove, i prepričavate mitove i lažnu istoriju. Pustite, neka se istorijom bave istoričari, a manastirima popovi. Pozabavite se našim ,,prljavim gradom", vodom koja često nestaje a kad je ima nije za upotrebu. Pozabavite se lokalnim putevima (osim ako to ne ostavljate za pred izbore). O ulaganju u kulturu, nema ni pomena. Mi znamo da Vi g. Šćekiću glad i neimaštinu ne osjećate. Mi znamo da Vi imate mogućnosti da pružite sve uslove Vama i Vašem okruženju. Da li vjerujete da je to tako i sa drugim građanima Berana? Mi Vam poručujemo ,,Lako je iznositi u predizbornoj kampanji obećanja, dok je djela malo teže ispuniti", poručila je Šćekić.

Naglasila je da će čuvati ovaj crnogorski grad, svi oni koji ga na različite načine vole i sve ljude u njemu.

"Na kraju, voljeli bi da se ljudi iz Berana umjesto uz laži i mitove, bude svako jutro u ,,svijetloj majskoj zori", gledajući u jedan barjak čje crvenilo obasjava jutarnej sunce. To je amanet naših slavnih predaka Vasojevića koji su pali u borbu za pravo, čast i slobodu Crne Gore. A Vi g. Šćekiću?", zaključila je Šćekić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније