Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2021. 08:41 >> 08:42
58

LEPOSAVIĆ

Zakon o slobodi vjeroispovijesti neoboriv

Novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv, kazao je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

On je to rekao nakon što je potvrđeno da su poslanici koalicije „Crno na bijelo“ Ustavnom sudu podnijeli inicijativu za ocjenu saglasnosti dijela članova Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica sa Ustavom Crne Gore i potvrđenim i objavljenim međunarodnim ugovorima.

Leposavić je kazao Danu da svako ima pravo da predloži ili pokrene postupak za ocjenu ustavnosti opštih pravnih akta.

On je rekao da je kada je u pitanju aktuelna inicijativa, član 12 bio neustavan prije nego što su usvojene izmjene jer je smanjivao obim proceduralne zaštite korišćenja kulturnih dobara.

"Sadašnje odredbe ovog člana su usklađene sa Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore, tako da razloga za brigu više nema. Štaviše, sve odredbe izmijenjenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti usaglašene su sa Ustavom, ali i sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima", naveo je Leposavić.

On je dodao da novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv.

Пратите нас на

Коментари58

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније