Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2013. 23:52 >> 23:52
19

AKO MOŽE NJEGOŠ

Fejzić: Rođendan Muhameda za praznik

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić najavio je inicijativu Islamske zajednice da se 26. april, rođendan Muhameda, uvede kao državni praznik za pripadnike islama.

Fejzić je ovo kazao u propovedi poslije molitve na svečanosti otvaranja Islamskog centra u naselju Rasovo u Bijelom Polju, prenijele su Večernje novosti.

„Islamska zajednica će sa ovom inicijativom izaći pred odgovorne instance u državi, jer je traženje praznika legitimno pravo. U životu i riječima Muhameda nema mržnje prema drugima, njegov poziv nikog ne vrijeđa. Ako drugi imaju pravo uzimati Njegoša da bude državni praznik, imamo i mi legitimno pravo zahtijevati to za pripadnike naše vjere. Posebno zato što su životni put Muhameda, u svojim hvalospjevima opjevali istaknuti muslimani iz Crne Gore, Bošnjak hafiz Salih Gašević, i Albanac Ali Riza Ulcinjaku“, kazao je reis Fejzić obrazlažući svoju ideju.

Kako je saopšteno na svečanosti u Rasovu, izgradnja Islamskog centra koštala je 205.000, dok su radovi na džamiji koštali 150.000 eura.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније