Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 11. 2013. 15:18 >> 15:18

NAJVEĆA SNAGA DRŽAVE

Studenti spremni da brane svoje zahtjeve

Studenti imaju kapaciteta da brane sve svoje zahtjeve, za koje su spremni da opet protestuju, kazao je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG), Miloš Vujošević.

Međunarodni dan studenata obilježava se 17. novembra. Crnogorski studenti su, prije dvije godine na taj dan, organizovali demonstracije kako bi se izborili za ostvarenje svojih zahtjeva, od kojih je većina do danas ispunjena.



"Spremni smo i imamo kapaciteta da branimo zahtjeve koji su od interesa za studente UCG, jer smo mi najveća snaga države", rekao je Vujošević agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, Studentski parlament je u predhodnom periodu, kroz dijalog i saradnju sa nadležnim institucijama, radio na poboljšanju uslova studiranja i položaja studentske populacije.

"Nadamo se da će se i ubuduće nastaviti dobra saradnja sa nadležnim institucijama, kako bi zajedničkim naporima došli do rješavanja studentskih zahtjeva koji su od velikog značaja za studente UCG", rekao je Vujošević.

On je kazao da će u narednom periodu Studentski parlament ukazati na zahtjeve i probleme čije je rješavanje započeto, ali nije privedeno kraju, kao i na one sa čijom se realizacijom još nije krenulo.

"Zahtjevi koji će biti prioritet ovog saziva Studentskog parlamenta su smanjenje nezaposlenosti studenata nakon završetka studija, izgradnja studentskog doma u Nikšiću, završetak radova na tri Akademije na Cetinju, poboljšanje uslova u zgradi Tehničkih fakulteta, završetak radova na sportskoj sali u predviđenom roku", naveo je Vujošević.

On je ocijenio da se, dvije godine nakon velikih protesta koje su organizovali predstavnici Studentskog parlamenta zajedno sa svim studentima Crne Gore, stanje značajno promjenilo.

"Studentski parlament je, kroz dijalog i saradnju sa Vladom, Ministarstvom prosvjete, Rektoratom UCG i drugim nadležnim institucijama, radio na riješavanju zahtjeva, a samim tim i na poboljšanju uslova studiranja i položaja studentske populacije, koja broji preko 20 hiljada mladih ljudi", podsjetio je Vujošević.



On je naveo da su, zahvaljujući pomoći nadležnih institucija, riješeni neki od ključnih zahtjeva za studentsku populaciju, kao sto su izgradnja Studentskog doma u Podgorici koji broji 462 kreveta i početak izgradnje studentske sportske sale.

"Povećano je učešće studenata u tijelima koji su od značaja za njih, poboljšani su uslovi u postojećim domovima, a izboren je i uslovni upis specijalističke godine uz slušanje dva predmeta", kazao je Vujošević.

U Studentskom parlamentu, kako je naveo, smatraju da je veoma značajno da se nastavi saradnja sa Vladom i da se ona, u narednom periodu, podigne na još veći nivo.

"Smatramo da je samo uz pomoć nadležnih institucija i uz zajedničke napore moguće rješavanje studentskih problema, jer svi moraju da znaju da smo mi najveća snaga ove drzave", poručio je Vujošević.

On je rekao da smanjenje nezaposlenosti mladih treba da bude prioritet za državu, ocijenjujući da ljudima koji imaju znanje i potencijal treba dati priliku da se dokažu i potvrde da mogu da budu predvodnici države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније