Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: Portal RTCG ]

31. 05. 2021. 09:34 >> 09:37

RADEVIĆI I KUSTUDIĆI

Nek se rodi dijete, nebitan je pol

Dok se sve veći broj parova bori da dobije zdravo potomstvo, u Crnoj Gori se u 21. vijeku događaju selektivni abortusi i favorizuje se muško dijete u odnosu na žensko. Kako je lijepo imati kćerke najbolje svjedoče dvije porodice- Radević i Kustudić koji imaju po čak tri mlada ženska potomka.

Koliko nas tradicija čini specifičnim na ovom parčetu planete i ujedno nas predstavlja tom svijetu na lijep način, s druge strane nešto što je tradicionalno i dalje predstavlja okove kojih se ne možemo osloboditi ni u 21. godini, 21. vijeka. Tradicionalizam i dalje upućuje da porodica nije porodica ako ne ostavi za sobom potomstvo i to muško. Jer kome će ostati sve to što se ima, ako se ima... Koliko smo zaostali najblje govori stih pjesme Nek se rodi dijete al neka bude muško, a neki bi koji ne mogu imati dijete dali sve samo da ga imaju, a da li je musko ili žensko nije ni na 10 . mjestu prioriteta.

Sportski novinar Goran Radević ima tri kćerke i sina i kaže da sin nema povlašćeni položaj u odnosu na sestre.

“Ja sam tako odgajan, imam četiri sestre, odgojen sam tako da tu nema nikakve razlike”, kazao je Radević.

Njegov kolega Đorđe Kustrudić kaže da je nevjerovatno da je u 21 vijeku tema važnost pola djeteta.

”Kasnimo u mnogim stvarima, pa i u toj spoznaji, što je mogu reći i uvredljivo. To ima korijene još iz starih vremena gdje je ruka za pušku bio način da se odbrani kuća i zemlja. Međutim to sada nije važno, i ova priča o tome i selektivnim abortusima je zastrašujuća, posebno za parove koji su teško došli do potomstva, među kojima smo moja supruga Zoja i ja”, kazao je Kustudić.

On je kazao da je dan kada su rođene njegove djevojčice zdrave, je najsrećniji u njegovom životu.

“Slavili smo ih kao tri sina. Smatram da je dobiti zdrav potmstvo nešto neprocjenjivo i sve van toga je za osudu i treba dići glas protiv toga. Kćerke su najveće bogatstvo”, kazao je Kustudić.

Goran kaže da mu se desi da nazove djevojčice “sine”, ali samo iz milošte, to za njega nije vezano za pol. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније