Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

24. 06. 2021. 07:29 >> 11:11

PRIHVATLJIVA OPCIJA

Nastavu organizovati u kasarni Masline

Još nije poznato gdje će učenici OŠ Vladimir Nazor pohađati nastavu od naredne školske godine, jer nije postignut dogovor Savjeta roditelja i resornog ministarstva.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta predložilo je roditeljima da đake od prvog do petog razreda prebace u OŠ "Savo Pejanović", a od šestog do devetog u OŠ "Marko Miljanov".

Ta opcija, prema riječima Jelene Milošević iz Savjeta roditelja, nije prihvatljiva.

"Ako uzmemo u obzir da jedna porodica ima dva ili više đaka, koje treba razvoziti i dovoziti, to je veliki problem i za roditelje i za nastavnike", istakla je ona.

Najbolja ideja, kako je kazala u Jutarnjem programu TVCG, bila je da se za nastavu osposobi kasarna u Maslinama.

"Mi smo bili oduševljeni tom idejom, to je privremeno rješenje, ali najeadekvatnije od svih ponuđenih. Međutim, na drugom sastanku na kom su juče bili roditelji Savjeta ta solucija nije ponuđena, ali mi se držimo ponude sa prvog sastanka koja je najviše adekvatna", rekla je Milošević.

Kaže da žele da znaju tačan datum kada će biti započeti radovi na školi, te kada će okvirno biti završeni.

"1. septembar je na pragu, neizvjesno je gdje će djeca. Solucija za raspoređivanje djece u dvije škole nije prihvaćena i mi ćemo nastaviti s protestima ako se ne nađe adekvatnije rješenje", rekla je Milošević.

Od večerašnjeg protesta očekuju iznalaženje boljeg rješenja od ponuđenog.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније