Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 07. 2021. 08:04 >> 08:14
5

MILIĆ

Stomačni virus na primorju uobičajen tokom sezone

Direktorica Doma zdravlja Budva Anđela Milić kazala je da je ovih dana povećan broj pacijenata koji se javljaju sa stomačnim virusom, što je uobičajeno za ovaj period godine. Istakla je da je trenutno 51 osoba zaražena kovidom u Budvi, uključujući turiste, a da dnevno testiraju do 200 pacijenata.

Milić je kazala da je Budva  spremno dočekala sezonu, te su otvorene turističke ambulante u Petrovcu, u Pržnu, Rafailovićima, a da i ljekari u Domu zdravlja Budva primaju turiste.

“Poslije tri godine uspjeli smo da opremimo i otvorimo ambulantu u Pržnu”, kazala je ona.

Kaže da se pacijenti najčešće javljaju zbog stomačnih tegoba, bola u grlu, uhu i povreda.

“Što se tiče stomačnih tegoba, i ove godine je povećan broj, kao i ranijih godina. Najčešće se javljaju sa simptomima u vidu mučnine, povraćanja, dijareje, bolova u stomaku , grčeva”, kazala je ona. Istakla je da je najbitnija hidratacija i dijetalna ishrana.

Istakla je da je trenutno 51 osoba u Budvi zaražena kovidom, među njima su i turisti.

“Povećan je obim testiranja turusta zbog odlaska kući. U suštini, od 150 do 200 testiranja se dnevno obavi”, istakla je Milić.

Ponovila je da je ortvorena kovid ambulanta koja radi od 8 ujutro do 20 sati uveče.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније