Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 07. 2021. 12:11 >> 12:18
3

PLANTAŽE

Berba u toku, radnika stalno fali

Berba stonog grožđa u kompaniji “ 13. jul – Plantaže” počela je prije sedam dana i planirano je da traje do druge polovine septembra.

Simo Boljević, rukovodilac vinogradarsko-voćarske proizvodnje u kompaniji “ 13. Jul –Plantaže” kaže da su sve agrotehničke mjere u vinogradima urađene u predviđenim rokovima.

"Zasadi stonih sorti vinove loze, koji se na Ćemovskom polju prostiru na površini od oko 132 ha, su u dobroj kondiciji, grožđe je odličnog kvaliteta, krupno i dobro obojeno, te se na osnovu sadašnjeg stanja očekuje uspješna berba stonog grožđa”, naveo je Boljević.

Plan za ovu godinu iznosi 1.800.000 kilograma. U toku je berba vodeće stone sorte Kardinal.

Na poslovima berbe breskve trenutno je angažovano oko 50-60 radnika, od kojih je polovina iz Crne Gore. Sa povećanjem i inteziviranjem dinamike berbe narednih dana povećaće se i broj potrebnih izvršilaca, te će u narednom period biti potrebno još toliko.

Komapanija “13. Jul –Plantaže” potrebu za sezonskom radnom snagom oglašava posredstvom Zavoda za zapošljavanje Crne Gore kod kojih je, u toku sezone, Nalog za posredovanje, koji se odnosi na prijem sezonskih radnika, stalno je otvoren.

“Zahvaljujući dobroj turističkoj sezoni, sva dnevna berba se odmah realizuje. Dobar dio se realizuje na tržištu Crne Gore, ali naše stono grožđe ima prepoznatljiv kvalitet u regionu, pa se osim domaćeg, plasira i na tržište regiona", zaključuje Boljević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније