Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2021. 20:18 >> 20:23
15

VLADA OBJAVILA DOKUMENT

Gradiće Saborni hram u Budvi

U Budvi će se graditi pravoslavni Saborni hram. Kompleks će se, kako se navodi u vladinom dokumentu, prostirati na 3 hektara a za izradu Urbanističkog projekta iz državnog budžeta biće obezbijeđeno 15 hiljada eura.

"Odluku o izradi urbanističkog projekta za kompleks pravoslavnog hrama u Budvi" objavila je danas Vlada Crne Gore.

"Izrada Urbanističkog projekta predstavlja planski osnov za uspostavljanje prepoznatljive arhitektonske fizionomije kompleksa u zahvatu Urbanističkog projekta kroz izgradnju pravoslavnog Sabornog hrama na crkvenom zemljištu", navodi se u članu 1 Odluke.

Površina Urbanističkog projekta, kako se dodaje u Odluci, je 3 hektara a radiće se i procjena uticaja na životnu sredinu.

"Finasijska sredstva za izradu Urbanističkog projekta obezbijediće se iz Budžeta Crne Gore, u vrijednosti od 15 hiljada eura", navodi se između ostalog u članu 4 Odluke.

Vlada je objavila i Predlog odluke o određivanju rukovodioca izrade urbanističkog projekta za kompleks pravoslavnog Sabornog hrama u Budvi i visini naknade za rukovodioca i stručni tim za izradu urbanističkog projekta.

U drugom dokumentu, u Članu 2, navodi se da se za rukovodioca izrade Urbanističkog projekta određuje arhitekta Veljko Radulović.

U Članu 3 je predviđeno, da se rukovodiocu i stručnom timu za izradu Urbanističkog projekta utvrđuje naknada u ukupnom iznosu od 15.000 eura.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније