Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

27. 08. 2021. 08:40 >> 08:53

PETRIČEVIĆ

Distribucija udžbenika u završnoj fazi

Distribucija udžbenika osnovcima u završnoj je fazi, kazao je Dušan Petričević iz Zavoda udžbenike i nastavna sredstva. On je u Jutarnjem programu TVCG istakao da su cijene udžbenika za srednjoškolce na nivou prošlogodišnjih, te da će biti distribuirani nakon knjiga za osnovce.

“Trenutno se nalazimo u završnoj fazi, to jest, počela je isporuka udžbenika treće trijade, tačnije za  sedmi, osmi i deveti razred”, kazao je on u Jutarnjem programu TVCG.

Petričević dodaje da sve protiče u najboljem redu i nada se da će tako ostati.

“Sama distribucija je planirana u trijadama, odnosno po tri razreda, u različitim vremenskim isporukama. Ovakva distribucija je zamišljena radi lakše kontrole, prebrojavanja količine udžbenika koji će biti dostavljeni svim školama”, kazao je on.

Petričević je dodao da će distribucija udžbenika za srednjoškolce početi kada se završi raspodjela osnovcima.

“U našim knjižarama se mogu naći udžbenici kako za osnovnu, tako i za srednju i srednje stručne škole tokom cijele godine. Za privatne knjižare to ide putem narudžbe i obično nekoliko dana nakon narudžbe ide isporuka”, istakao je on.

Cijene udžbenika su na nivou prošlogodišnjih.

“One se kreću za prvi razred 106 eura, drugi i treći 88 eura i za četvrti razred treba izdvojiti najmanje novca, odnosno 80 eura”, kazao je Petričević.

Kada je riječ o udžbenicima za osnovce, kaže da ima samo izmjena u udžbeniku Likovne kultiure za 7. razred, a za srednju školu izmjene su u udžbeniku i zbirci zadataka iz hemije.

Prema podacima Ministarstva štampaju se udžbenici za oko 8.000 učenika po razredu osnovne škole, zaključio je Petričević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније