Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R. [ Mina ]

10. 10. 2021. 18:12 >> 18:13

EUROCONTROL

Aerodromima besplatan sistem nadzora

Evropska organizacija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja (Eurocontrol) omogućiće Aerodromima Crne Gore besplatno skeniranje mreže i javnih IP adresa koje koriste, što je jedan od najsavremenijih sistema nadzora.

"Ova analiza bi trebalo da prepozna potencijalne loše tačke i preduprijedi neželjenje efekte koji se mogu desiti zbog potencijelne 'ranjivosti' sistema", navodi se u saopštenju Aerodroma.

Izvršni direktor Aerodroma, Goran Jandreoski, zahvalio je Eurocontrolu na tom grantu, koji iznosi oko 100 hiljada eura.

"Ova usluga, koja je prilično skupa, za naše Aerodrome će biti besplatna. Zaista smo privilegovani što smo u zoni evropskih zemalja koje će imati tako savremen sistem nadzora", rekao je Jandreoski.

Iz kompanije su objasnili da Eurocontrol ima široku paletu usluga koje pruža svojim članovima, a od skoro je aktivirala i ovu, baziranu na najpoznatijem svjetskom skeneru ranjivosti informacionih sistema i mreža Nessus.

U ovom procesu vodeću ulogu ima njeno odjeljenje EATM-CERT.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније