Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

12. 11. 2021. 20:47 >> 22:24
1

GLOBALNI INDEKS KORUPCIJE

Crna Gora na 89.mjestu, rizik osrednji

Švajcarska kompanija za upravljanje rizicima Global Risk Profile (GRP) objavila je Globalni indeks korupcije za 2021.godinu, prema kome je Crna Gora na 89 mjestu, od 196 zemalja, koje su analizirane. To je korak unazad u odnosu na raniju godinu, kada je Crna Gora bila na 78 mjestu. 

Prema indeksu, koji mjeri nivoe rizika od korupcije u zemljama, Crna Gora je dobila ocjenu 44,36 na skali od 0 do 100, dok je rizik od korupcije u zemlji ocienjen kao „osrednji“. Primjera radi, skor za Albaniju je 51,87, Srbiju 44, 85 a za Bosnu i Hercegovinu 54,54. 

"Četvrto izdanje Globalnog indeksa korupcije (GCI) pokriva 196 zemalja i teritorija i pruža sveobuhvatan pregled stanja korupcije širom svijeta na osnovu 43 varijable. Rezultati po zemljama su predstavljeni na skali od 0 do 100, gdje 0 odgovara najnižem riziku, a 100 najvećem riziku", saopštila je švajcarska kompanija. 

Najbolje rangirane zemlje su Finska i Norveška, a na začelju su Sjeverna Koreja, Sirija i Libija. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније