Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

19. 11. 2021. 13:21 >> 19:42
5

ISPRED MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Reakcije političkih partija na performans

Zbog performansa ispred Ministarstva zdravlja regovali su iz političkih partija na vlasti.

Dobričanin: Performansom DPS uvrijedio žrtve korone i zdravstvene radnike

Ispred poslaničkog kluba Demokratski Front - NSD, DNP, UCG, RP poslanik Vladimir Dobričanin optužio je DPS da su organizovali performans ispred Ministarstva zdravlja i kazao da su na taj način uvrijedili i žrtve korone ali i sve doktore i zdravstvene radnike.

"Današnji pokušaj manipulacije DPS-a pod plaštom nekakvog performansa ispred zgrade Ministarstva zdravlja je u najmanju ruku bezuman ali u isti mah i besraman što za njih nije neobično", kazao je Dobričanin.

On optužuje DPS da su organizacijom performansa uvrijedili i žrtve korone ali i sve doktore i zdravstvene radnike koji su svoje živote privremeno zaustavili i posvetili ih spašavanju onih kojima je danas pomoć najpotrebnija.

"Nije DPS-u prvi put da se zarad opstanka na vlasti ili sada zarad opstanka na političkoj sceni Crne Gore lati ovakvih skaradnih poteza ne razmišljajući da li na ovaj način vrijeđa nečija osjećanja za svojim najbližima koji su preminuli u ovoj borbi sa ovim zlom", kazao je Dobričanin.

Pavličić: Performans ispred Ministarstva zdravlja odraz društvene nezrelosti

U Građanskom pokreti URA smatraju da je današnji performans ispred zgrade Ministarstva zdravlja "krajnje neukusan i licemjeran".

"Svjesni smo činjenice da je zdravstvena situacija u državi kritična, da imamo mnogo oboljelih i umrlih, ali za to ne može biti odgovorno samo Ministarstvo zdravlja kako se želi predstaviti. Odgovornost je kolektivna“, saopštio je član Predsjedništva Građanskog pokreta URA dr Miodrag Caro Pavličić.

Kako je istakao, nije Crna Gora jedina država u svijetu koja se suočava sa velikim brojem zaraženih i smrtnih slučajeva zbog pandemije virusa COVID-19.

"U istoj su situaciji i mnoge druge zemlje koje imaju daleko uređenije i spremnije zdravstvene sisteme. Niko se u njima nije na ovakav način odnio prema tamošnjim zdravstvenim resorima. Ni Ministarstvo zdravlja u Crnoj Gori nije tako nešto zaslužilo. Ono ne može preduzimati akcije mimo svojih zakonskih i ustavnih nadležnosti", kazao je Pavličić.

Činjenica je, napominje Pavličić, da mnogi u Crnoj Gori još uvijek ne žele da se vakcinišu.

"I dalje je broj vakcinisanih nedovoljan da bi sistem postao koliko-toliko rasterećeniji. Ministarstvo zdravlja one koji to ne žele učiniti ne može primorati na vakcinaciju. U mnogim segmentima rada, tom su Vladinom resoru ruke vezane, i trpi pritiske sa svih strana. Današnji performans nije način da se izrazi nezadovoljstvo, naprotiv, sramotan je i pokazuje ozbiljnu društvenu nezrelost. Odgovornost moramo podijeliti. Kritika, društveni konsenzus i konstruktivni predlozi su uvijek poželjni, ali u ovom trenutku ne možemo dozvoliti zloupotrebu zdravstvene situacije u političke ili bilo koje druge svrhe", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније