Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina-business ]

24. 11. 2021. 19:29 >> 19:30

DRVNA INDUSTRIJA

Koncesioni model nanio ogromnu štetu budžetu i šumama

Koncesioni model korišćenja šuma koji dugi niz godina postoji u Crnoj Gori, a koji nije prepoznat od struke u Evropi, nanio je ogromnu štetu budžetu i šumama, saopšteno je na sastanku predstavnika Uprave za šume i Agencije za investicije.

„Reorganizacija ovog modela i uspostavljanje zakonite i neprivilegovane dostupnosti sirovine po tržišnim cijenima jedan su od osnovnih preduslova za privlačenje kredibilnih stranih investitora koji bi se bavili finalnom proizvodnjom“, navodi se u saopštenju Uprave za šume.

Vršioci dužnosti direktora Agencije i Uprave, Mladen Grgić i Srđan Pejović, razgovarali su o pravcima razvoja drvne industrije u Crnoj Gori i potencijalima koje država može da ponudi zainteresovanim investitorima.

Na sastanku je saopšteno da je Agencija partner Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Upravi, kako bi zajedničkim naporima kreirali povoljan i transparentan ambijent za investicije u sektor drvoprerade, a zatim privukli investitora koji bi omogućio transfer tehnologija i znanja kao podsticajnih faktora za razvoj polufinalnih i finalnih proizvoda u Crnoj Gori.

Na sastanku su predstavljene i mogućnosti saradnje dvije institucije u oblasti realizacije projekata javno-privatnog partnerstva, kao modela dugoročne saradnje javnog i privatnog sektora koji se sve više primijenjuje u Evropi.

„Agencija ostaje otvorena za svu neophodnu pomoć i saradnju sa Pejovićem u njegovim naporima da očuva i unaprijedi šumsko bogatstvo Crne Gore i da šumske resurse na zakonit, transparentan i nediskriminatoran način stavi u funkciju ekonomskog razvoja države“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније