Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 12. 2013. 10:23 >> 10:23
5

ZAKON O RADU

Keković: Moguć i generalni štrajk

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USSCG) Srđa Keković kazao je da je iznenađen kritikama koje je premijer Milo Đukanović uputio juče na Zakon o radu, nakon što su mu se privrednici požalili da velikom broju radnika za koji dan moraju dati ugovore na neodređeno.

 

USSCG je, kako je rekao, u najmanju ruku zatečena izjavom premijera da će Zakon o radu na dnevni red Vlade doći već u januaru.

"Zapanjeni smo činjenicom da Đukanović takvim izjavama i nastupom i intervencijom Vlade urušava socijalni dijalog u Crnoj Gori. Znate da smo godinu i po na nivou socijalnih partnera pregovarali u vezi sa Zakonom o radu. Izjava Đukanovića podsjeća sve više na neki period od ranije kada smo zbog stranih investitora pisali zakone", rekao je Keković za Radio Antena M.

Keković ne isključuje ni generalni štrajk, ako Vlada bude mijenjala Zakon o radu na štetu radnika. Smatra da premijer ne razmišlja o građanima Crne Gore.

"Samo razmišlja o nekim stranim investitora i mi smo zaista iznenađeni takvom naprasnom intervencijom Vlade i možemo da kažemo da će Unija slobodnih sindikata upotrijebiti sva sindikalna sredstva. Ne isključujemo ni generalni štrajk u Crnoj Gori kako bi pokazali Vladi da konačno treba da se fokusira i na probleme zaposlenih", istakao je on.

Keković podsjeća da su sa poslodavcima napravili kompromis i ograničili Ugovor o radu na određeno na dvije godine. 

“Sve preko toga ne podrazumijeva pravo na dostojanstven rad”, zaključuje Keković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније