Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

05. 04. 2022. 14:25 >> 14:27
2

MARKOVIĆ

CEDIS i EPCG kriju informacije važne za građane

Predsjednica i odbornica Liberalne partije u Nikšiću Jelena Marković kaže da ni nakon mjesec i po dana od kada je uputila zahtjev državnim preduzećima CEDIS i EPCG za pristup informacijama od značaja za javnost, nije dobila odgovor, što je upućuje da u tim komapnijama kriju podatke od građana.

Kako je navela u saopštenju još 23. febrauara se obratila ovim preduzećima zahtjevima za slobodan pristup informacijama, koje su u obavezi da dostave shodno Zakonu. Iako je rok za odgovore 15 dana prošlo je gotovo tri puta toliko, a nadležni u tim komapnijama se nijesu, kako je kazala, udostojili, čak ni da daju negativan odgovor.

"Pribjegavaju rješenju koje je svojstveno njihovim upravljačima, a to je da se prave mrtvi i ćute kao da to nije njihov posao. Zahtjevom za slobodan pristup informacijama traženo je od ovih preduzeća da dostave podatke o dugovanjima crkvenih objekata i drugih objekata koje koristi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, koji imaju uredno snabdijevanje električnom energijom. Naime, ovo pitanje je od značaja za javnost kako bi se utvrdilo postojanje eventualne diskriminacije prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, njenim svještenicima i vjernicima. Episkopski dom CPC u Nikšiću mjesecima je bio u mraku, bez struje, iako su svi dugovi uredno izmireni, pa se postavlja pitanje da li je takva siutacija i sa drugim vjerskim objektima drugih crkava ili je pak uprava ovih preduzeća pristrasna i ostrašćena", naglašava Marković.

U LP očekuju da će CEDIS i EPCG odgovoriti na ove zahtjeve, na koje će na kraju svakako morati da odgovore u žalbenom postupku pred nadležnom Agencijom, eventualno sudskom postupku zbog nepostupanja u zakonskoj obavezi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније