Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

11. 04. 2022. 14:35 >> 14:36

SVJETSKI DAN AUTIZMA

Zasadili 65 stabala u dvorištu OŠ "Radojica Perović"

U dvorišu Osnovne škole “Radojica Perović” danas je, povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom, zasađeno 65 stabala drveća, koliko u toj obrazovnoj ustanovi ima odjeljenja.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Savjeta za prava djeteta Dritan Abazović poručio je da sve što stariji rade treba da bude usmjereno ka djeci Crne Gore.

“Ovo je mali simbolični projekat, da širimo ruke, prihvatimo različitosti i da se borimo za ekološku državu, u kojoj će svako od vas imati svoje drvo”, kazao je Abazović.

Direktorica Osnovne škole “Radojica Perović”, Snežana Dakić Tomanović, rekla je da inkluzivno obrazovanje omogućava spoznaju da različitosti čine društvo bogatijim.

“Danas ćemo zasaditi park, o kojem treba brinuti, kako bismo jednog dana svi u njemu uživali. On će biti podsjetnik da briga o bližnjima treba da bude prioritet, a ne obaveza”, istakla je Tomanović.

Ona je dodala da će se u toj školi truditi da ta ustanova bude mjesto gdje će sva djeca moći da se obrazuju, bez obzira na svoje specifičnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније