Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

04. 05. 2022. 11:37 >> 11:39

PRIJESTONICA CETINJA

Zbog radova naručenih "na riječ" pokrenut postupak protiv cetinjskog Vodovoda

Služba gradonačelnika Prijestonice Cetinje poslala je medijima dopis u kome tvrde da se zbog radova koji su naručeni "na riječ i mimo procedura predviđenih Zakonom o javnim nabavkama", pokrenut postupak protiv  DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje, kojom kompanija PNP Perošević iz Bijelog Polja pod prijetnjom prinudne naplate od njih potražuje 169.212,35. 

Objašnjavaju da je slučaj u vezi sa izvođenjem radova na cjevovodu PK Velja Gora – PK Lašor. Kako tvrde, radi se o radovima koji su naručeni ,,na riječ“ mimo procedura predviđenih Zakonom o javnim nabavkama.

"Prijestonica Cetinje je sprovela otvoreni postupak javne nabavke za projektovanje i rekonstrukciju navedenog cjevovoda, putem kojeg je za izvođača odabrana kompanija PNP Perošević Bijelo Polje. DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje je potpisao sa izvođačem Glavni ugovor i Ugovor o dodatnim radovima, ukupne vrijednosti 748.774,99 eura. Sve obaveze predviđene Glavnim ugovorom i Ugovorom o dodatnim radovima DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje je uredno izmirio", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su "sporni radovi za koje ne postoje ugovori niti prateća projektna dokumentacija, a za koje je ovlašćeni vještak građevinske struke ustvrdio da su izvedeni i da iznose 169.212,35 eura, što je i predmet u postupku kod Privrednog suda. Očigledno je da je neko radove koji nijesu planirani projektom i koji nijesu predviđeni javnim nabavkama, ugovorio usmenim putem, bez pokrića projektnom i ugovornom dokumentacijom, žargonski rečeno ,,na riječ“".

Oni su ustvrdili da "kako je i rukovodstvo DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje odbilo da potpiše dodatni aneks ugovora, postupajući ispravno, došlo se do situacije da se radovi dogovoreni „na riječ“ ne mogu pokriti odgovarajućom dokumentacijom.Uvjereni da javnost mora da zna sve detalje ovog i drugih spornih poslova, pozivamo nadležne državne organe da preispitaju zakonitost ovog posla i utvrde punu istinu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније