Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

04. 06. 2022. 14:27 >> 14:25
1

ĐUROVIĆ

"Šundić svojom izjavom potvrdio da je prekršio ugovor"

Direktor Media centra Goran Đurović kazao je da je nakon jučerašnje izjave bivšeg generalnog direktora RTCG Božidara Šundića jasno da je ugovor između RTCG i BFE Studio und Medie Systeme Gmbh prekršen jer je došlo do probijanja ugovorenih rokova za sprovođenje projekta digitalizacije.

Bivši generalni direktor RTCG Božidar Šundić je saopštio da se "činjenice nalaze u Elaboratu o opravdanosti naknadnih radova na izgradanji TV i Radio data centra".

"Obaveze između ugovornih strana se dogovaraju ugovorom ili aneksima ugovora a ne elaboratima. Media centru nije dostavljen aneks ugovora koje smo tražili na osnovu slobodnog pristupa informacijama pa je jedini zaključak da aneks ugovora ne postoji. Jedino se aneksom ugovora mogao produžiti rok za realizaciju projekta koji je koštao građane preko 17 miliona eura", kazao je Đurović.

On dodaje da je na osnovu ugovora dobavljač morao da završi kompletan posao za 8 mjeseci.

"Na osnovu prikupljene dokumentacije se može zaključiti da je isporuka usluge kasnila 170 dana. Dobavljač je zbog kašnjenja u isporuci i integraciji sistema bio u obavezi da plati RTCG 527.023 eura. Generalni direktor je prema ugovoru morao da naplati ugovornu kaznu i nije smio da je oprosti dobavljaču", navodi Đurović u ureagovanju.

Media centar poziva aktuelni Savjet i menadžment RTCG da utvrde činjenice u vezi sa procesom digitalizacije RTCG i zaštite interese javnog servisa i građana.

"Ukoliko Savjet i menadžment RTCG ne preispitaju zakonitost procesa digitalizacije postaće saučesnici u nanošenju štete od 527.023 eura", zaključio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније