Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

16. 11. 2022. 17:26 >> 17:27

ŠOFRANAC NAJAVILA

Dom za stare u Podgorici biće otvoren prije završetka godine

Postoji velika mogućnost da će se prvi stanari u Dom za stare u Podgorici useliti prije završetka ove godine, kazala je direktorica Doma za stare Jelena Šofranac u emisiji "Mreža" na TVCG.

"Završeni su svi dodatni radovi po sugestijama za tehnički pregled, taj dio je uspješno realizovan i tako se stiču uslovi za dobijanje upotrebne dozvole.Ono što je preostalo je da izvođač u narednih nekoliko dana dovrši neke njihove aktivnosti, da komisija podnese pozitivan izvještaj, da se podnese kompletna dokumentacija za upotrebnu dozvolu i stvori mogućnost ulaska zaposlenih u objekat", istakla je Šofranac.

Kaže da građane najviše interesuje koliko će koštati boravak u Domu za stare.

Navela je da cijena usluge smještaja na odjeljenjima gerijatrije psihogerijatrije iznosi 300 eura, a za odjeljenje palijativne njege i demencije 450 eura.

"Ukoliko su u pitanju korisnici sa nižim primanjima koji ne mogu samostalno da pokriju cjelokupne troškove usluge, važno je da napomenem jer kod njih primjećujem najveću zabrinutost, jer obično se u anketama korisnici poručuju da nemaju toliko novca za usluge u Domu, i u takvim situacijama javljaće se nadležnim centrima za socijalni rad gdje će se vršiti adekvatna procjena jesu li to zaista ljudi kojima je potreban domski smještaj, država će nadomjestiti onaj dio koji preostaje, tj. koji njima nedostaje", kazala je ona.

Pored tog smještaja, kako kaže, korisnici mogu sklapati ugovore sa Domom, ukoliko su primanja veća, i tada u zavisnosti od zdravstvenog stanja, stepena njege koja im je neophodna i posebnih zahtjeva, hoće li jednokrevetnu, dvokrevetnu sobu, apartman, definisaće se i cijena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније