Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 02. 2014. 21:21 >> 21:24
1

POSJETA ZETI

Ivanović: Moramo po EU standardima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović posjetio je danas poljoprivrednike u Zeti, kojim je predstavio ovogodišnji agrobudžet. Pored toga ministar je poljoprivrednike upoznao i sa mjerama koje moraju da sprovedu, kako bi mogli da aliciraju za projekte koje finansira taj resor.

"Ovdje smo da vidimo kako možemo probleme koji su se godinama taložili napokon da riješimo, kao što smo rješavali pitanje akciza na gorivo i drugih olakšica", kazao je Ivanović tokom posjete poljoprivrednicima u Zeti.

On kaže i da, kada je u pitanju usklađivanje poljoprivredne prakse sa evropskim standardima, nemamo alternativu.

"Ja nijesam niti optimista ni pesimista. Ja znam šta sve treba da uradimo, da bismo imalu urednu poljoprivredu", naglasio je on.

On je kazao da se u Zeti, ako se želi red i veća zarada, mora riješiti pitanje međa na imanjima.

"Samo međe na ovom prostoru zauzimaju 22 odsto obradivog zemljišta. Nije na Ministarstvu da govori kako se pomjeraju međe, i kako ljudi mogu od toga da zarade", naveo je Ivanović.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je najavio privatizaciju Akcionarskog društva Plodovi u Matagužima što će, kako je kazao, garantovati otkup svih viškova povrća proizvedenog u Zeti.

"Predložićemo da se Akcionarsko društvo Plodovi Crne Gore privatizuje, jer je to sada jedan dosta umrtvljen kapital, koji ne donosi onoliko koliko smo planirali", rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, za to imaju ozbiljne potencijalne partnere, kako iz Crne Gore, tako i iz inostranstva.

"Želimo da bude moguće da se sve što se ovdje proizvede i otkupi. Mi bi taj stečeni kapital transformisali u poboljšanje saobraćajnica i infrastrukture", poručio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније