Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2014. 14:55 >> 14:56
41

MIHAILO TVRDI

SPC izvršila udar na Crnu Goru

Srpska pravoslavna crkva (SPC), saglasno svojoj političkoj tradiciji agresije, izvršila je na Crnu Goru denacionalizatorski koncentrični udar kako bi narušila bezbjednost i budući investicioni bum i ekonomski procvat crnogorske države, poručio je mitropolit CPC Mihailo.

 

On je ocijenio da se Crna Gora našla u žiži političke agresije SPC nakon najnovijih dinamičnih aktivnosti približavanja NATO savezu i predstojećim pretvaranjem države u jedno od najvećih gradilišta i investicionih centara Evrope.

Naglasio je kako je prvo mitropolit Amfilohije "pokrstio i preobratio u srpsko pravoslavlje Mahmuta Bušatliju nepoznatog i nedokazanog potomka Crnojevića dinastije", čime je, navodi Mihailo, želio ukazati kako su Crnogorci i njihove vladajuće kuće Srbi.

"Zatim je povodom 900. godišnjice rođenja Stefana Nemanje izveo političku procesiju i predizborni miting uz podršku velikosrpskih asimilatora, patrijarha Irineja i pjesnika Matije Bećkovića. Poruka ovog providnog političkog performansa bila je mobilisanje i pokretanje Srba u anticrnogorsku kampanju urušavanja Crne Gore njenom denacionalizacijom i depersonalizacijom. U tu svrhu Irinej, Amfilohije i Matija su javno na Podgoričkoj litiji promovisali niz asimilatorskih neistina raspirujući nacionalnu, vjersku i rasnu mržnju prema Crnogorcima i Crnoj Gori. Nastavili su svoju staru šovinističku misiju jer su im sve slične dosadašnje prošle nekažnjeno", tvrdi Mihailo.

Uvjeren je i kako je njihov istup pun neistina.

"Za Irineja 'Crnogorci i Srbi su sijamski blizanci' iako se ovo prirodno biološko svojstvo pojedinaca ne može primijeniti na narode i nacije. Dodao je da 'srpski i crnogorski narod su nerazdijeljeni, nepodijeljeni jedan (srpski) narod'. Iz ove temeljne neistine proizilaze sve njihove brojne konstrukcije, izmišljanja, domišljanja i krivotvorenja istorije, odnosno krivotvorenjem povijesti, nastale neistine. Nije tačno da je srpski narod jedini u Evropi i svijetu koji ima sveca za graditelja države i osnivača crkve Hristove, niti je istina da se čitav svijet divi Simeonu Mirotočivom. Svijet za njega nije čuo, niti ga može upamtiti po djelima koja je činio, pošto se nedvosmisleno i pouzdano zna da su Nemanjići razorili Duklju i dukljanske gradove, osim Kotora", naglasio je Mihailo.

On se upitao i po čemu ih to onda svijet može znati "izuzev kao okupatore i devastatore svojih susjeda i genocidne istrjebitelje bogumilstva".

"Patrijarhov promovisani stav da 'treba da činimo djela kakva su oni činili' direktni je poziv svetosavskom narodu na rušilačku misiju protiv Crne Gore. Sveti Sava može biti sinonimno ime srpskog naroda ako to Srbi žele, čime bi postali narod sa dva imena, a Nemanjići njihovo prezime. Ali, to ne može biti ni ime, ni prezime Crnogoraca i Crne Gore jer su Nemanjići svojom rušilačkom misijom ostavili u Crnoj Gori vandalski okupatorski trag", kazao je Mihailo.

On se upitao i do kada će negatori, asimilatori i devastatori Crne Gore, Crnogoraca i CPC uzbunjivati javno mnjenje i nekažnjeno širiti vjersku, rasnu i nacionalnu mržnju svojim antihrišćanskim etnofiletizmom i toliko puta dokazanim šovinizmnom.

 

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније