Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

12. 09. 2023. 14:42 >> 14:43

PRIJESTONICA CETINjE

Završena izgradnja trga na Njegušima

Prijestonica Cetinje završila je projekat izgradnje trga na Njegušima, jednog od najstarijih trgova u Crnoj Gori, koji predstavlja značajno kulturno-istorijsko nasljeđe ovog kraja.

Kako ističu u Prijestonici, izvedeni radovi podrazumijevali su izgradnju kompletne podzemne infrastrukture, rekonstrukciju trga, izgradnju parking prostora, postavljanje javne rasvjete i urbanog mobilijara, a planirano je i hortikulturno uređenje ovog prostora.

"U okviru istog projekta postavljene su montažne kućice izložbeno-prodajnog karaktera, koje će omogućiti lokalnom stanovništvu da plasiraju i prodaju tradicionalne proizvode. Realizacijom ovog projekata, Prijestonica Cetinje želi da pozicionira Njeguše kao konkurentan turistički lokalitet u Crnoj Gori, kao i da podstakne razvoj poljoprivrede, stvarajući uslove za ostanak ljudi u naseljima van urbanih gradskih zona", navode u saopštenju.

Izvođač radova je bio konzorcijum "SMB" koji čine: "Kobra" d.o.o. iz Budve, "Ramel" d.o.o. iz Nikšića i "Geoengineering" d.o.o. Podgorica.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković objavio je i video snimljen iz drona novog trga na Njegušima.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније