Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

17. 09. 2023. 20:29 >> 20:29

ĆULAFIĆ

"Pomoći crnogorskoj zajednici u Albaniji"

Predstavnik crnogorske nacionalne manjine u Vladi Albanije Marinko Ćulafić saopštio je da se od 18. septembra do 30. oktobra u Albaniji se održava popis stanovništva. Ćulafić je u pratnji predsjednika crnogorskog udruženja “Montenegro” Albana Sekja i potpredsjednice Nersade Mandi imao intenzivne sastanke sa Crnogorcima Skadra.

“Pored susreta sa crnogorskim porodicama koje žive u gradu Skadru, išli su i bliski se upoznali sa Crnogorcima koji žive u selima Novi Štoj, Stari Štoj, Vrake, Mali Borič, Veliki Borič itd. Jedan od mještana se požalio da ste prvi put u ove 32 godine demokratije zainteresovani za crnogorsku manjinu koja živi na ovim prostorima”, navodi u saopštenju.

Sa svoje strane, Ćulafić ih je, nakon upoznavanja sa problemima crnogorskih porodica u ovim selima, uvjerio da se od sada više neće osjećati sami i da se kontinuirano radi na reorganizaciji crnogorske manjine širom Albanije. 

Ćulafić je pozvao sve albanske građane crnogorskog porijekla da se bez straha i ponosa izjasne o svom crnogorskom nacionalnom identitetu tokom popisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније