Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

18. 09. 2023. 17:32 >> 17:41

PREVEZENA U VETERINARSKU AMBULANTU

Povrijeđena vidra u NP Skadarsko jezero

Služba za održavanje ambijentalne higijene i infrastrukture NP Skadarsko jezero tokom redovnih aktivnosti na terenu danas je zatekla povrijeđenu vidru na putu između Vranjine i Virpazara.

"Brzom reakcijom i koordinacijom naših službi i stručne saradnice za zaštitu faune sisara Belme Šestović vidra je prebačena u veterinarsku ambulantu "Mont Vet" kako bi joj se u što kraćem roku pružila neophodna pomoć. Nadamo se pozitivnom ishodu liječenja kako bi ova mlada vodena ljepotica bila vraćena u svoje stanište", saopštili su iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Apelovali su na vozače da smanje brzinu na dijelu puta između Vranjine i Virpazara gdje vidre često prelaze iz jednog u drugi dio jezera.

"Vidra je zakonom zaštićena vrsta. Ima status NT (Near Threatened – blizu ugroženosti) i trend populacije se smanjuje u odnosu na IUCN Crvenu listu ugroženih vrsta. Nalazi se na spisku Direktive o staništima, spisku Bernske i Bonske konvencije. U Crnoj Gori je zaštićena prema Rješenju o stavljanju pod zaštitu pojedinih biljnih i životinjskih vrsta" naveli su iz NPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније