Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Portal RTCG ]

02. 10. 2023. 14:20 >> 14:23
7

PODGORICA

Kažnjeni zbog parkiranja dok su tražili vlasnicu izgubljenog novčanika

Komunalna policija kaznila je sa 50 eura mladiće koji su se prije nekoliko dana nepropisno parkirali u centru Podgorice, dok su pokušavali da nađu vlasnicu novčanika da bi joj vratili novac. Policija nije htjela da ih sasluša, i da im pomogne da dođu do vlasnice, već im je napisala kaznu. To je Portalu RTCG ispričala Podgoričanka čije je ime poznato našoj redakciji, koja se zahvalila na ovom humanom gestu poštenim mladićima iz naselja Konik.

Ona se obratila našem Portalu i kazala da je zahvalna trojici mladića Seadu Hyseiniju, Bećiru Jašaraju i Hasanu Mulji.

Oni su prije nekoliko dana, morali da plate čak i kaznu, prilikom potrage za njom, nakon što je izgubila novčanik. Nije željela da precizira koliko je novca u novčaniku imala, ali je kazala da joj je svaki cent vraćen.

“Prelazeći ulicu na raskrsnici kod zgrade Opštine (raskrnica prema Starom Aerodromu poslije raskrsnice kod Hiltona) iz ruksaka mi je ispao novčanik koji su, na moju veliku sreću, našli ovi čestiti momci. Oni su pokušavali na sve načine da pronađu vlasnika novčanika, pa su se nepropisno parkirali ispred jedne kompanije, zbog čega im je komunalna policija napisala kaznu u iznosu od 50 eura”, ispričala nam je sugrađanka.

Kazala je da su mladići ispričali policiji da su u kompaniju “One” ušli nakon što su vidjeli da je vlasnica novčanika njihov korisnik, i da su tamo molili za broj kako bi došli do nje, ali im policija očito nije povjerovala već im je napisala kaznu.

“Iako su policajcima pojašnjavali da su pokušavali da me pronađu preko filijale “One” (u ulici Slobode), oni nijesu imali razumijevanja ili nijesu vjerovali ovim čestitim momcima. Umjesto da im policajci pomognu da pronađu vlasnika novčanika, jer su oni imali mehanizam, poštene momke su "častili" kaznom. I pored napisane kazne oni su nastavili da traže vlasnika novčanika i uspjeli. Vratili su mi novčanik sa svim dokumentima i novcem u njemu do poslednjeg centa”, kazala je naša sagovornica.

U izjavi za Portal RTCG ona im se još jednom zahvalila i poželjela im svu sreću.

Svakodnevno smo svjedoci nepropisnog parkiranja u najprometnijim ulicama, i to uprkos visokim kaznama za taj prestup. Međutim, sudeći po komentarima građana na društvenim mrežama, Komunalna policija ne kažnjava u dovoljnoj mjeri, jer su svuda po gradu gužve zbog nepropisnog parkiranja naročito kod Atlas Capital Centra, ali i osnovnih škola i vrtića, ispred KCCG...

Kazne se kreću od 60 do 125 eura, za nepropisno parkiranje na ulicama, trotoarima, biciklističkim stazama, zelenim i drugim javnim površinama.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније