Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2014. 22:04 >> 22:04
1

IVANOVIĆ U BRISELU

Crnogorska poljoprivreda ima potencijal

Uključivanje svih aktera zainteresovanih za razvoj poljoprivrede veoma je bitno za jačanje procesa koji se odvijaju od dna ka vrhu gdje nema univerzalnih rješenja, ocijenjeno je tokom drugog dana posjete ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petara Ivanovića Briselu.

 

Ivanović je učestvovao na ministarskoj konferenciji "Jačanje aktera ruralnog razvoja". Konferencijom je predsjedavao komesar za poljoprivredu Evropske komisije, Dacian Ćolos.

Ćolos je čestitao je Ministarstvu poljoprivrede i Mreži za ruralni razvoj Crne Gore na uspješno realizovanom projektu i dodao da je uključivanje svih aktera zainteresovanih za razvoj poljoprivrede veoma bitno za jačanje procesa koji se odvijaju od dna ka vrhu. "Nema univerzalnih rješenja, već svaka zemlja za sebe treba da nađe ona rješenja koja će dovesti do najbržeg razvoja", istakao je komesar Ćolos.

Ivanović je predstavio najznačajnije vrijednosti na čijem razvoju radi Ministarstvo poljoprivrede: od promjene načina razmišljanja, preko ciljane podrške pojedinim sektorima poljoprivrede, edukacije poljoprivrednih proizvođača, zajedničke saradnje lokalnog stanovništva.

"Drago mi je da ste se i sami uvjerili da crnogorska poljoprivreda ima potencijal i da ste se sreli sa vrijednim poljoprivrednim proizvođačima koji sa ponosom ističu da se bave poljoprivredom i u njoj vide svoju budućnost", kazao je Ivanović, zahvaljujući na pozitivnim komentarima iznijetim od strane učesnika konferencije.

Današnja konferencija predstavlja nastavak nedavne posjete predstavnika više evropskih institucija Crnoj Gori i zemljama Zapadnog Balkana, čiji je cilj bio bolje upoznavanja evropskih zvaničnika i predstavnika evropskih institucija sa stanjem u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na marginama konferencije, Ivanović se susreo sa ministrima poljoprivrede Albanije i Kosova.

"Sa ministrom poljoprivrede Albanije Edmond Panariti-em ministar Ivanović razgovarao je oko aktivnosti u zaštiti od poplava u oblasti Skadarskog basena, uspostavljanju saradnje između fitosanitarnih uprava i zajedničkim aktivnostima na izgradnji carinskog terminala za proizvode biljnog i životnjskog porijekla i živu stoku (BIP) između Crne Gore i Albanije", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније