Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2014. 21:04 >> 21:12
1

PREVELIKA POTROŠNJA

Sa ljekovima stigle i gužve

Popunjeni su rafovi u crnogorskim apotekama, ljekovi koji su nedostajali sitigli su jutros. Ljekove ste danas mogli naći u Glavnom gradu u državnim apotekama.

"Očekujemo u toku dana da u Podgorici u onim velikim apotekama budu svi ovi ljekovi dostpuni našim građanima koji u zadnjih 20 dana nisu mogli da ih dobiju", kaže Budimir Stanišić, direktor Montefarma. 

Pristigle količine ljekove biće dovoljne. U Montefarmu kažu da s obzirom na to da su ispoštovani zakonski uslovi tableta ubuduće neće faliti, čekaju da stignu još sedativi.

"Mislim da ćemo sa sedativima imati  probleme još 7 dana, zato što su to ljekovi koji se uvoze pod posebenim režimom i potrebno je da se dobije izvozna dozvola u državi u kojoj se isporučuje", pojasnio je Stanišić.

Dugo očekivane medikamente dobiće i sjever, sjutra. Na jugu zemlje biće ih prekosjutra. Uprkos nestašici podaci govore da su potrošnja i izdavanje recepata rasli.

"U prva tri mjeseca ove godine, izdato je čak 25.000 kutija više našim građanima nego prošle godine za isti mjesec. Ja lično sumnjam da je rast koji bilježimo zadnje dvije godine da je opravdan obzirom na epidemiološkiu situaciju u Crnoj Gori", naveo je Stanišić.

Na dan koristio kutiju tableta

Nekontrolisano izdavanje recepata na put će stati nova procedura kojom će se kako tvrde u Ministarstvu voditi računa ko i koliko kutija dobija za određenu dijagnozu.  

U prilog ovoj priči da se recepti izdaju u nekontrolisanoj količini i podatak iz Montefarma koji kaže da je jedan naš sugrađanin tokom 2013. uzeo 300 recepata, što znači da je svaklodnevno pio skoro cijelu kutiju tableta.  

Aleksandra Dubak, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније