Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K.J.

14. 10. 2023. 08:40 >> 10:40
1

INSPEKCIJA

Zbog eksploatacije šuma kažnjeni u iznosu od 65.050 eura

Uprava za inspekcijske poslove je za mjesec podnijela šest krivičnih prijava protiv osoba koje su nelegalno eksploatisali šume, izdali 161 prekršajni nalog i kaznili počinioce u iznosu od 65.050 eura, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

“Uprava za inspekcijske poslove predvođena šumarskom inspekcijom, zajedno sa kolegama iz tržišne i radne inspekcije, je u pojačanim aktivnostima koje se tiču suzbijanja eksploatacije šuma u periodu od 2. do 13. oktobra izvršili 120 inspekcijskih nadzora. Utvrđeno je 49 nepravilnosti i izdato 48 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 20.550 eura. Podnijeto je 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i 1 krivična prijava, dok je u jednom objektu donijeto rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti pečaćenjem.

Takođe, donijeto je 11 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i jedno ukazivanje”, preciziraju iz te ustanove.
Kažu da su zajedničke akcije ovog tipa u pojačanom intezitetu kontinuirano sprovođene još od prvog sastanka Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, kako samostalno u organizaciji UIP tako i u saradnji sa Upravom policije i drugim nadležnim institucijama.

“U prilog činjenici da su dosadašnje akcije itekako bile uspješne ide i podatak da je u ovih mjesec dana ukupno izvršeno 386 inspekcijskih nadzora, podnijeto 6 krivičnih prijava, konstatovano je 157 nepravilnosti i izdat je 161 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 65.050 eura”, ističu u saopštenju.

I u periodu koji slijedi, poručuju, inspektori Uprave za inspekijske poslove će posebnu pažnju, pored redovnih aktivnosti, posvetiti ovoj privrednoj grani i na taj način doprinijeti suzbijanju nelegalne eksploatacije državnih resursa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније