Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

14. 10. 2023. 14:14 >> 14:14

BAR

Nova pješačka staza kod OŠ "Jugoslavija"

Okončani su radovi na izgradnji i uređenju nove pješačke staze između OŠ ”Jugoslavija” i zgrade A6, čime je ovaj dio grada dobio novu modernu površinu za odmor i šetnju, saopšteno je iz Opštine Bar.  

Kako pojašnjavaju, projektom je obuhvaćeno uređenje prostora od 2.000m2 u okviru kojeg je izgrađena pješačka staza dužine 200m sa postavljenim taktilnim i upozoravajućim pločama vodilja.

“Osim toga, na površini od 800m2 formirane su zelene površine i realizovano je pejzažno uređenje, a posađeno je i više od 500 sadnica žbunja i sitnog rastinja, kao i 25 sadnica drveća”, piše u saopštenju.

 

Duž staze su postavljene klupe za odmor, kao i prikladna javna rasvjeta, a prostor je oplemenjen i skulpturom pod nazivom “Korak po korak”, koja je donacija Baranke Anise Đokić.

“Novu pješačku saobraćajnicu obišao je i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima i predstavnicima firmi zaduženih za izvođenje i nadzor radova. Realizacija ovog projekta predstavlja  nastavak aktivnosti lokalne uprave na uređenju jedne prostorne cjeline u urbanom gradskom jezgru zajedno sa prethodno uređenim parkom kod OŠ "Jugoslavija", što potvrđuje kontinuiran rad Opštine Bar na uljepšavanju grada i njegovom pozicioniranju kao ugodnog mjesta za sve koji u njemu borave i koji ga posjećuju”, zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније