Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

К. Ј.

26. 10. 2023. 08:31 >> 08:32

TRADICIONALNI PROIZVODI

"Najbolje iz Crne Gore" naredna dva dana u šoping molu Big fashion-a

Tradicionalni, jubilarni, deseti sajam “Najbolje iz Crne Gore”, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ruralnog razvoja i vodoprivrede, i ovog vikenda će u popularnom Big Fashion šoping molu okupiti rekordan broj izlagača iz svih krajeva naše zemlje.

Prošlonedeljno izdanje sajma u Siti molu, koje je otvorio direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević, obilježila je besplatna degustacija Kotorske krempite. Cimbaljević je prilikom obraćanja poručio da je Crnoj Gori potrebno što više ovakvih sajmova kako bi se na najbolji način stvorila direktna veza između proizvođača i kupaca, te kako bi se pospješila kupovina domaćeg.

Tokom petka i subote posjetioci šoping mola će moći besplatno da degustiraju i kupe vrhunske, domaće, tradicionalne proizvode iz svih krajeva Crne Gore. Na štandovima će se naći: med i pčelinji proizvodi, pršut, različite vrste sireva, masline i maslinovo ulje, domaći sokovi, ljekovito bilje, voće i povrće, vino, organski proizvodi…

"Sajam “Najbolje iz Crne Gore” predstavlja idealnu priliku za proizvođače da se povežu, razmijene iskustva i identifikuju izazove sa kojima se suočavaju u proizvodnji i distribuciji, posebno u kontekstu aktuelne inflacije. Ovaj događaj takođe omogućava izlagačima da uvjere posetioce u kvalitet i originalnost svojih proizvoda", saopštili su organizatori.

Cilj ovogodišnjeg sajma je dodatno podići svijest potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

"Želimo da crnogorski prehrambeni proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi. Sajam “Najbolje iz Crne Gore” pruža jedinstvenu priliku da se zainteresovana javnost uvjeri u raznovrsnost i kvalitet crnogorske proizvodnje, a o tome svjedoči interesovanje od preko 20 hiljada posjetilaca koji svake godine posjete ovaj sajam", navedeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније