Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

18. 11. 2023. 16:33 >> 16:38
1

U PODGORIČKOJ GIMNAZIJI

Milatović sa srednjoškolcima: Obrazovanje je najbolja investicija

Povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je gimnaziju "Slobodan Škerović" u Podgorici i tom prilikom saopštio da je kao vid podrške planirano pokretanje Fonda za izvrsnost, pod pokroviteljstvom institucije Predsjednika, koji bi stipendirao najbolje studente na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

Milatovića, bivšeg učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“, dočekala je direktorica Biljana Vučurović sa svojim timom, a zatim je upriličen razgovor s maturantima gimnazije.

Učenici su, kako je saopšteno, imali priliku da slušaju o izazovima s kojima se tokom svog školovanja susreo predsjednik Milatović, koje su obilježili evropski i svjetski univerziteti.

Milatović je kao bivši gimnazijalac napravio paralelu predavanja u Gimnaziji i na Harvardu. Ohrabreni su da se prijave na različite programe koji će im pomoći da rašire vidike, razvijaju se i napreduju, da budu disciplinovani i vrijedni, kako bi ostvarili svoje zamisli.

Čuli su i da je obrazovanje najbolja investicija, a kao vid podrške planirano je pokretanje Fonda za izvrsnost, pod pokroviteljstvom institucije Predsjednika, koji bi stipendirao najbolje studente na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

U neformalnoj atmosferi učenici su postavljali pitanja koja se odnose na karijernu orijentaciju dobivši zanimljive i podsticajne odgovore.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније