Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

20. 11. 2023. 18:50 >> 18:51

MINISTRI U POSJETI

U Bijeloj planiraju i Centar za hraniteljstvo

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić i ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić, danas su posjetili JU Dječiji dom „Mladost” - Bijela.

Šćekić je izrazio zadovoljstvo što je baš na ovako važan dan, Svjetski dan djeteta, imao priliku da posjeti ovu važnu ustanovu, da se upozna sa njenim radom, te i da bude u društvu najmlađih korisnika ustanove i njenih zaposlenih.

Istakao je da je potrebno pokazati posebnu brigu za one kojima je to najneophodnije i naglasio da kao društvo moramo imati poseban senzibilitet i empatiju prema ranjivim kategorijama društva, među kojima su, svakako, korisnici Dječijeg doma „Mladost” – Bijela.

„Današnja posjeta je jedan od načina da ukažemo gdje je pažnja najpotrebnija. Spreman sam da sa resornom ministarkom gđom Nišić, dam punu podršku za rješavanje svih problema sa kojim se Dom kao institucija suočava. Želim da sa pozicije potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade pomognem u pronalaženju modaliteta u sprečavanju odliva kadra iz ove ustanove, koji je, kako ste kazali, trenutni problem i zajedno sa vama pomoći da djeca ovog doma izađu na pravi put”, kazao je Šćekić.

Ministarka navela da cijeni veliku požrtvovanost osoblja i velike napore koje ulažu u radu sa štićenicima.

"Dom će u narednom periodu imati punu podršku ministarstva i Vlade Crne Gore. Zajedničkim naporima radiće se na jačanju kadrovskih kapaciteta u ustanovi, poboljšanju njihovog polozaja kako bi se na sto kvalitetniji nacin pružale usluge štićenicima. Dječiji dom „Mladost” u Bijeloj planira da razvije Centar za hraniteljstvo u što je predviđeno planom transformacije, na čemu se već radi uz podršku ministarstva", poručila je ona.

Direktorica Doma, Marela Savić, upoznala je potpredsjednika Vlade, Dragoslava Šćekića i ministarku rada i socijalnog staranja, Naidu Nišić, sa prostornim i smještajnim kapacitetima Doma, te istakla da su posljednjih nekoliko godina preduzeti obimni radovi na renoviranju prostorija u kojima djeca borave. Takođe je istakla da djeca u Domu borave u porodičnim grupama, kojih ima ukupno osam i da su raspoređena u skladu sa polom i uzrastom, te da je ovoj ustanovi 2019. godine pripojena i mala grupna zajednica djece sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније