Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

28. 11. 2023. 15:12 >> 16:16
3

BOŠNjAK

Javna uprava puna sumnjivih diploma, država hitno da reaguje

Profesorica na Univerzitetu Crne Gore i funkcionerka Pokreta za promjene Branka Bošnjak istakla je da je crnogorska javna uprava, nažalost, puna sumnjivih diploma i da država pod hitno mora da reaguje i sankcioniše vlasnike lažnih diploma.

Kako ističe Bošnjak, puna je naša javna uprava sumnjivo stečenih diploma.

"Zavladala je epidemija lažnjaka, a ovaj Union univerzitet u Beogradu je posljednjih godina upravo prepoznat po štancovanju diploma crnogorskim 'fiktivnim' studentima, koji se prošetaju jednom ili nijednom do Beograda i vrate se sa diplomom", navodi Bošnjak.

Poručuje da država pod hitno mora oštro da reaguje, da pokaže otklon prema ovakvima i sankcioniše ih.

"Nikakvi regionalni sporazumi, ne smiju da budu paravan za ovo favorizovanje diplomiranog neznanja i urušavanja svih vrijednosti. Pritisak javnosti i medija mora biti jak, posebno na političke elite, koje se nerado upuštaju u komentarisanje ove pojave, baš zato što su oni mnoge sa takvim 'diplomama' kandidovali za neke rukovodeće pozicije", naglašava Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније