Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 04. 2014. 12:11 >> 12:10

DOBAR TREND

U martu povećan otkup mlijeka

Količina otkupljenog mlijeka u martu ove godine iznosila je 1.957.438 litara mlijeka i veća je za 6,12 odsto u odnosu na isti mjesec 2013., saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Da podsjetimo, otkup mlijeka u januaru ove godine veći je 4,24 odsto, a u februaru veći je 5,67 odsto u odnosu na iste mjesece prošle godine.

"Kontinuiran rast količine i procenta otkupljenog mlijeka ukazuje da postoje izgledi da ova godina prevaziđe prethodnu, koja je bila rekordnu u posljednjih deset godina, i u kojoj su proizvođači mlijeka mljekarama i sirarama predali 25 miliona litara mlijeka", saopšteno je iz ministarstva poljoprivrede.

Najviše mlijeka otkupila je mljekara "Šimšić" (662.887 l), zatim "Srna" (481.111 litara) i "Milka" (90.396 l).

"Te tri mljekare imaju i najbrojniju otkupnu mrežu. Mljekara "Šimšić" ima 988 kooperanata, "Srna" 589, a "Milka" 242 kooperanta. Ukupan broj farmera koji su predali mlijeko u martu iznosi 2.699, dok je ukupan iznos premije koju su ostvarili u ovom mjesecu 131.476 eura", navodi se u saopštenju.

Kažu i da je logučan podatak da je otkup mlijeka u februaru manji nego u januaru.

"To je logično jer februar ima 28, a januar i mart po 31. No, to nije samo tako ove godine, već i tokom posljednjih deset godina otkup mlijeka u februaru je za nekih 8-9 odsto manji nego u prethodnom mjesecu. Ovo objašnjenje, vjerovatno nepotrebno za većinu, pojašnjavamo zbog nazovi nezavisnih i zlonamjernih medija, koji pokušavaju da manipulišu podacima. Najnoviji podaci za mart najbolje ih demantuju u toj namjeri", poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније