Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

05. 12. 2023. 06:30 >> 09:11

ISTRAGA

Pedofilska grupa pod lupom inspektora za visokotehnološki kriminal

Grupa za suzbijanje visokotehnološkog kriminala Uprave policije preduzima aktivnosti po prijavi Udruženja Roditelji u vezi opasne pedofilske grupe na aplikaciji Snepčat koja je slala poziv za uključenje djeci iz Crne Gore, a u okviru čata dijelila pornografski sadržaj, saznaje Portal RTCG.

Portal Roditelji prošle sedmice upozorio je roditelje na gnusne sadržaje koji se dijele u okviru pedofilske grupe, pri čemu je sve prijavljeno Upravi policije koja je odmah preduzela mjere.

Portal RTCG saznaje da je slučaj preuzela Grupa za suzbijanje visokotehnološkog kriminala preuzela ovaj slučaj.

“Snepčatu je poslat zahtjev za dostavljanje podataka”, potvrđeno nam je iz Uprave policije.

Izvršna direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović kazala je prošle sedmice Portalu RTCG da su ih roditelji obavijestili da postoji opasna pedofilska grupa u kojoj se pozivaju djeca da prate i dijele svoje nage snimke.

“Nažalost, neka djeca su to i učinila i mi smo zgroženi da se ovako nešto dešava i zato smo odmah reagovali“, rekla je Mihailović.

I oni su se obratili Snepčatu tražeći od njih da reaguju i da zabrane širenje neprimjerog sadržaja.

“Snepčat i Tik Tok nijesu poznati po brzoj reakciji kada su u pitanju njihove bezbjednosne stavke koje treba da se aktiviraju, ali smo našli način da to prijavimo pa se nadam reakciji što prije“, navela je Mihailović.

Neka djeca, kako nam je ranije ispričala, doživjela su šok kada su bila "ubačena“ u tu grupu i to su odmah prijavila roditeljima.

Iako je Snapčat formiran tako da prikazuje fotografije po nekoliko sekundi, postoji opcija i da one u okviru grupe ostanu trajno.

Nedavno se Mihailović obratila ministru pravde Andreju Miloviću i zatražila da obezbijede primjenu Krivičnog zakonika u dijelu koji se tiče zaštite prava djece, tako što će pripremiti podzakonske akte koji bi omogućili uvođenje posebnih mjera nadzora za počinioce krivičnih djela protiv polne slobode.

Nakon tih njenih zahtjeva, prošle sedmice, iz resora kojim rukovodi Milović, saopšteno je da bi do 15. decembra trebalo da bude u funkciji registar počinilaca krivičnih djela protiv polne slobode djece, odnosno posebna evidencija, predviđena izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније