Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

14. 12. 2023. 10:14 >> 10:14
1
Čitaj mi:

MILATOVIĆ - RUTE

Podrška Holandije za korake ka jačanju vladavine prava

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predsjednikom Vlade Holandije Markom Ruteom na marginama Samita Evropska unija - Zapadni Balkan. Predsjednik je istakao da će nova Vlada nastaviti dalji reformski proces, koji je u interesu cjelokupnog crnogorskog društva.

Milatović je u susretu sa Ruetom istakao važnost dalje podrške Holandije politici proširenja Evropske unije.

"Sagovornika je upoznao sa pozitivnim pomacima koje je naša država uradila u prethodnom periodu po pitanju sveobuhvatnih reformi. Premijer Rute ponovio je punu podršku ubrzanju evropskog integracionog procesa Crne Gore, i ohrabrio našu zemlju da u narednom periodu nastavi sa koracima u pravcu unaprjeđenja vladavine prava, s posebnim akcentom na imenovanja u pravosuđu", navode u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

Dvije zemlje kao članice NATO-a, kako je dodao Milatović, sarađuju na većem nivou i u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost i potvrdio da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena saveznica.

Iskazao je zadovoljstvo otvaranjem rezidentnog predstavništva u Hagu i izrazio očekivanja da će Holandija, shodno reciprocitetu otvoriti Ambasadu u Crnoj Gori.

Takođe, naglašena je potreba daljeg unapređenja prijateljskih i savezničkih odnosa dvije države i ostvarivanja dinamičnije saradnje, prvenstveno kroz intenziviranje političkog dijaloga.

Predsjednik Milatović je iskoristio priliku da premijera Rutea pozove da posjeti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније