Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

15. 12. 2023. 13:13 >> 17:06
Čitaj mi:

SPAJIĆ SA PREDSTAVNICIMA AMCG

Digitalizacija važna poluga daljeg društvenog razvoja

Predstavnici Asocijacije menadžera Crne Gore iskazali su spremnost da u bliskoj saradnji sa institucijama doprinesu unapređenju biznis ambijenta, istakuto je na sastanku predstavnikа ove organizacije i premijera Milojka Spajića.

Kako su istakli, posebno će pomoći kroz predlaganje novih zakonskih rješenja, podršku procesu digitalizacije društva i afirmaciju liderstva u privatnom i javnom sektoru, sa akcentom na rodnu ravnopravnost i osnaživanje ženskog liderstva.

"Očekujemo da stabilnost ove Vlade ima svoj iskaz i u dinamičnoj komunikaciji sa poslovnom zajednicom kroz razmjenu inputa koji za cilj imaju stvaranje nove vrijednosti, kako u ekonomskom tako i u društvenom kontekstu", istakao je Budimir Raičević predsjednik Asocijacije.

Spajić je, kako navode u saopštenju, upoznao sagovornike sa aktivnostima Vlade koje se odnose na usvajanje Predloga budžeta za 2024. godinu koji je, kako je kazao, fokusiran na razvoj. U tom kontekstu ukazao je na značaj izbjegavanja uvrštavanja Crne Gore na sivu listu Manivala.

"Usljed višegodišnjeg nemara, suočili smo se sa potencijalnim stavljanjem naše zemlje na tzv. Sivu listu Manivala što bi značajno otežalo poziciciju naše zemlje i negativno se odrazilo na naše građane. Ipak, uz iskazanu posvećenost svih članova tima uspjeli smo uvjeriti naše partnere u odlučnost da bez odlaganja napravimo pozitivne promjene koje očekuju naši građani. Oni su jedini koje ne smijemo iznevjeriti", poručio je premijer.

Predsjednik Skupštine Asocijacije menadžera Slavoljub Popadić iznio je niz prijedloga za unapređenje upravljanja u privrednim preduzećima te podržao odluku da se na čelo svih kompanija u državnom vlasništvu biraju profesionalci. To je, kako je istakao, jedini način da se dođe do najboljih rezultata.

Predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju Vladan Tabaš ukazao je na značaj digitalizacije i pozvao Vladu da u značajnijem procentu uključi poslovnu i IT zajednicu u proces kreiranja politika, cijeneći da Strategija digitalne transformacije predstavlja dobar osnov za dalji razvoj ove oblasti.

Potpredsjednica za oblasti liderstva i poslovnih žena Marijana Kadić Bojanić ukazala je na potrebu osnaživanja socijalnih servisa kao vida podrške ženama u liderstvu i informisala o formiranju Asocijacije liderki čiji je cilj snažniji razvoj ženskog liderstva.

Sastanku je prisustvovala i izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović koja je informisala o mogućnostima saradnje Vlade i Asocijacije na konkretnim projektima, sa posebnim osvrtom na projekat Izbor najuspješnijih menadžera, preduzetnika i poslodavaca godine, tj. dodjelu naprestižnije poslovne nagrade na nacionalnom nivou, čiji je Vlada institucionalni pokrovitelj.

Sagovornici su se saglasili da je digitalizacija važna poluga daljeg društvenog razvoja te da je kvalitetan sistem socijalnih usluga oslonac afirmaciji ženskog liderstva što je, kako su istakli, generacijski zadatak.

Asocijaciju su predstavljali i Zoran Savić - zamjenik predsjednika AMM i Radovan Radulović potpredsjednik za oblast preduzetništva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније