Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj./M.L.B.

21. 12. 2023. 14:29 >> 14:29
Čitaj mi:

MINISTARSTVO PROSVJETE

Dojave o bombama lažne, nastava onlajn

Pripadnici specijalizovanih jedinica policije pregledali su prostorije u objektima obrazovno-vaspitnih ustanova koje su danas na mejl adrese dobile poruke prijeteće sadržine i nijesu našli bilo kakve eksplozivne naprave.

„Nakon izvršenog pregleda, uprave škola su obaviještene da nisu pronađeni predmeti koji bi podlegli vještačenju, ali iz preventivnih razloga je savjetovano da se nastavni proces u školama, ne odvija ni u drugoj smjeni”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

U tim ustanovama, kako navode nastava je organizovana onlajn dok se za sjutra planira redovno odvijanje nastavnog procesa.

Više osnovnih škola u Podgorici otkazalo je danas nastavu zbog dojava o bombama koje su stigle na mejl adrese škola. Lažne dojave dobile su škole "Maksim Gorki", "Sutjeska", "Radojica Perović", "Pavle Rovinski" i "Marko Miljanov", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Iz tog resora preporučuju školama da se nastava održi onlajn.

“Uprave škola su odmah obavijestile policiju, učenici, nastavnici i vannastavno osoblje  su evakuisani a policijske ekipe su već na terenu, vrši se provjera prostorija”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je, kako su naveli,u stalnoj komunikaciji sa Upravom policije i CB Podgoroca i blagovremeno će obavještavati javnost o  svemu.

“Preporuka Ministarstva obrazovno-vaspitnim ustanovama je da u najkraćem roku organizuju onlajn nastavu za sve učenike”, saopšteno je iz tog resora. .

Juče je takođe nakon prijeteće poruke prekinuta nastava u OŠ "Maksim Gorki". Nakon pregleda specijalne jedinice policije, u školi nije pronađena nikakva eksplozivna naprava. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније