Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 12. 2023. 15:09 >> 15:11
1
Čitaj mi:

REIS ZABRINUT

Fejzić: Zakon o boračkoj zaštiti diskriminatoran, slijede nova podjele

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić tvrdi da je prijedlog izmjena Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti kojim se , bojim se, uvodi diskriminacija civilnih žrtava po raznim osnovama, među kojima i po vjerskoj osnovi.

"Apelujem na poslanike Skupštine, jer još nije kasno, da se ova potencijalna nepravda ispravi amandmanskim djelovanjem dok je to moguće. Ovo je jako važno, jer neće to biti samo nova nepravda za žrtve ratova devedesetih i njihove porodice, već će unijeti i trajne podjele u našem društvu. Hoću da vjerujem da većina poslanika u Skupštini to ipak neće dozvoliti i da će učiniti ono što je i pravedno i najbolje za naše društvo", dodao je on. 

Fejzić poručuje da su svi ljudi na svijetu jednaki i da bi njegova reakcija bila ista da se prijedlogom izmjena ovog Zakona favorizuju samo žrtve islamske vjere.

"Molim vas, još jednom, ne dijelite nas. Svaka nedužna žrtva je sveta i svaka patnja je ista", zaključio je Fejzić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније