Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 01. 2013. 13:33 >> 13:34

ZAVOĐENJE REDA

Manje privremenih objekata u Budvi

Budva je riješila da zavede red kada je u pitanju postavljanje privremenih objekata na njenoj teritoriji.

Novim nacrtom plana, koji će narednih 20 dana biti na javnoj raspravi, predviđen je manji broj lokacija za privremen objekte, saopšteno je iz nadležnog Sekretarijata.

Planom je predviđeno 600 lokacija na području Budve, što je za 51 lokaciju manje u odnosu na prošlu godinu, a kao razlog navedena je izgradnja i rekonstrukcija hotela u Budvi i Petrovcu.

Iz Sekretarijata ističu da je značajna novina to će svaki korisnik biti u obavezi da prije dobijanja rješenja o lokaciji, dostavi Sekretarijatu za prostorno planiranje i održivi razvoj prijavu iz Poreske uprave o registraciji PDV-a.

To će smanjiti mogućnost sive ekonomije, dok će stvarni promet biti evidentiran preko kase,pa će sa tim u skladu, biti naplaćeni poreski prihodi.

“Plan korišćenja privremenih lokacija jasno definiše parking prostore i taksi stajališta, kako na opštinskom, tako i na privatnom zemljištu, a ti prostori će se izdavati na osnovu raspisanog tendera”, rekla je sekretar Sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoj Danijela Marotić.

Prema njenim riječima, geodetska služba će precizno snimiti javne površine u okolini Starog grada i precizno utvrditi skice mini lokacija za privremene objekte, a komunalna inspekcija će vršiti kontrolu korišćenja.

Marotić je podsjetila da je Opština Budva prošle godine, po osnovu izdavanja privremenih objekata, naplatila 1,6 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније