Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

31. 01. 2024. 08:39 >> 08:38

u šangaju

Potpisan memorandum o obrazovnoj saradnji između Crne Gore i NR Kine

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) Anđela Jakšić-Stojanović i ministar prosvjete NR Kine Huai Jinpeng, potpisali su danas u Šangaju Program o obrazovnoj saradnji između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i Ministarstva prosvjete NR Kine za period 2024-2027, kao i Sporazum o međusobnom priznavanju visokoobrazovnih isprava.

Kako su kazali iz MPNI, program saradnje se odnosi na predškolsko, osnovno, srednje, stručno, visoko i kontinuirano obrazovanje, kao i na oblast nauke i istraživanja.

Posebna pažnja će, kako su naveli, biti posvećena razmjeni učenika, studenata i nastavnog osoblja, zajedničkoj realizaciji naučno-istraživačkih projekata, organizovanju seminara i konferencija, radu na zajedničkim publikacijama u renomiranim naučnim časopisima itd.

"Potpisivanje sporazuma će omogućiti intenzivniju saradnju između crnogorskih i kineskih obrazovnih institucija i otvoriti novi prostor za saradnju u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija", navodi se u saopštenju.

Ministarka je, dodaju iz ministarstva, u okviru zvanične posjete Šangaju prisustvovala i multilateralnom sastanku u organizaciji Ministarstva obrazovanja NR Kine i Grada Šangaja koji je predstavljao izuzetnu priliku za razmjenu znanja i iskustava u oblasti digitalizacije obrazovnog procesa, ali i osmišljavanju modela za uspostavljanje intenzivnije saradnje kada su u pitanju istraživanja i inovacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније