Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

02. 02. 2024. 16:55 >> 17:01
1
Čitaj mi:

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Riješen problem crnogorskih specijalizanata u Beogradu

Medicinski fakultet u Beogradu obavijestio je Medicinski fakultet u Podgorici da je donio pozitivnu odluku za crnogorske specijalizante, sa disproporcijom završenog specijalističkog staža u nastavnim bazama, uz ispunjene ostale uslove za prijavu polaganja, predviđene Pravilnikom o sprovođenju studija zdravstvenih specijalizacija i užih specijalizacija na beogradskom fakultetu. To je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.

"Na ovaj način, a uz direktno angažovanje predsjednika Vlade Crne Gore, Milojka Spajića i ministra zdravlja dr Vojislava Šimuna, prevaziđen je problem sa kojim su se susreli specijalizanti u prethodnom periodu, kada im je saopšteno da im neće biti omogućen izlazak na završni ispit", piše u saopštenju. 

Posebnu zahvalnost za razumijevanje i pomoć u prevazilaženju ovog problema, Ministarstvo je uputilo ministarkama zdravlja i prosvjete u Vladi Republike Srbije, dr Danici Grujičić i dr Slavici Đukić Dejanović, kao i rukovodstvu Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Crnogorski specijalizanti su, između ostalog, tražili i povećanje finansijskih sredstava za odvojeni život, veću uključenost u programe praktičnog usavršavanja u pojedinim oblastima, odobravanje mentorstva specijalistima iz Crne Gore sa višegogoišnjim iskustvom, kao i pokretanje inicijative za saradnju s drugim regionalnim i evropskim centrima u pogledu specijalističkog usavršavanja i inicijativu za osnivanje specijalističkih katedri u većem obimu, u Crnoj Gori.

Ministar zdravlja Crne Gore Vojislav Šimun obećao predstavnicima specijalizanata da će biti razmotren svaki njihov predlog te da će se on kao ljekar, koji se, kako je kazao, nije tako davno suočavao sa sličnim problemima, i te kako zalagati da "predstavnici bijelih mantila uživaju prava kakva im pripadaju".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније