Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

03. 02. 2024. 19:31 >> 19:31
Čitaj mi:

volio svoj narod i domovinu cg

Preminuo bivši predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši

Bivši predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši preminuo je nakon kraće bolesti, saopšteno je iz tog savjeta.

Iz Romskog savjeta su kazali da će Gašija pamtiti kao čovjeka koji je neizmerno volio svoj narod i svoju domovinu Crnu Goru.

Oni su, u objavi na Fejsbuku istakli da je Gaši čitav svoj život posvetio borbi za prava Roma, da je često bio usamljen, ali da nikada nije odustao od svojih principa.

"Kao predsjednik Romskog savjeta ostavio je neizbrisiv trag u razvoju, integraciji, inkluziji i socijalizaciji romske zajednice u crnogorsko društvo", navodi se u objavi.

Iz Romskog savjeta su rekli da je Gaši bio neumoran borac za prava svojih sunarodnika.

"Njegova neosporiva predanost i ljubav prema svom narodu bili su izvor inspiracije za sve nas u Romskom savjetu, ali i za buduće generacije, koje dolaze i stasavaju", naveli su iz te organizacije.

Kako su dodali, bez obzira na narušeno zdravlje, Gaši nikada nije odustajao od svojih ciljeva.

Iz Romskog savjeta su kazali da će Gaši ostati neprevaziđeni lider unutar romske zajednice.

"Njegova skromnost, plemenitost i izuzetna inteligencija odražavaju njegovu istinsku veličinu ličnosti. Bio je čovjek gospodskih manira i vrlina, cijenjen i poštovan od strane svih koji su ga poznavali", rekli su iz savjeta.

Gaši je funkciju predsjednika Romskog savjeta obavljao u tri mandata od 2008. do 2021. godine, kada se, zbog bolesti, povukao sa te pozicije.

Iz Romskog savjeta su poručili da Gašijevo nasleđe i doprinos neće biti zaboravljeni, a da će njegova prisutnost i posvećenost ostati urezani u sjećanja svih koji su ga poznavali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније