Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

04. 02. 2024. 18:13 >> 18:13
Čitaj mi:

PREMINULI PREDSJEDNIK ROMSKOG SAVJETA

"Gaši bio istinski promoter ideja i vizija DPS-a"

Preminuli predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši bio je istinski promoter političkih ideja i vizija Demokratske partije socijalista (DPS), kazali su iz te stranke.

Iz DPS-a su naveli da su sa velikim bolom i tugom primili vijest o smrti Gašija, koji je bio dugogodišnji član te stranke.

„Kao čovjek koji je sebe utkao u borbi za prava Roma i njihovu punu afirmaciju i inkluziju u društvu, Gaši je bio i istinski promoter političkih ideja i vizija DPS-a“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su poručili da će čuvati uspomeni na Gašija, ponosni na doprinos koji je svojim predanim zalaganjem davao višedecenijskim naporima DPS-a u stvaranju prosperitetne i evropske Crne Gore i društva jednakih šansi.

Podsjetimo, Romski savjet je saopštio juče da je Gaši preminuo. Funkciju predsjednika Romskog savjeta Gaši je obavljao u tri mandata od 2008. do 2021. godine, kada se, zbog bolesti, povukao sa te pozicije.

Iz Romskog savjeta su poručili da Gašijevo nasleđe i doprinos neće biti zaboravljeni, a da će njegova prisutnost i posvećenost ostati urezani u sjećanja svih koji su ga poznavali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније