Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ TVCG ]

05. 02. 2024. 07:31 >> 07:31

RADULOVIĆ

Psihijatrijska klinika u KCCG u aprilu

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici u aprilu biće otvorena Klinika za psihijatriju. Za svaku novu metodu potrebno je izvjesno vrijeme

To je u emisiji "Zdravo i bio" na TVCG saopštila direktorica KCCG Ljiljana Radulović. 

 

"Pet objekata je u fazi razrade, a dva objekta koji će uskoro biti prvi gotovi. U drugoj polovini aprila očekujemo da se useli klinika za psihijatriju", kazala je ona. 

Radulović je pojasnila da će u sklopu klinike biti dvije funkcionalne cjeline.

"U pitanju je klinika za adultne pacijente. Takođe, po prvi put Crna Gora će imati i adekvatnu smještajni kapacitet za pacijente mlađe od 18 godina", dodala je ona. 

Radulović je takođe navela da će očekuju da se u drugoj polovini aprila obavi prva transplatacija matičnih ćelija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Obuka je u toku, ali se malo kasnilo sa tenderima. 

"Pravi se ta takozvana sterilna soba. Tender je zahtijevao određeno vrijeme, tako da se nadamo da će u drugoj polovini aprila biti taj dugo željeni termin. Naši pacijenti su do sada bili primorani da sve transplatacije obavljaju u inostranstvu", podsjetila je ona. 

Dodala je da se radi se o prilično skupim metodama, koje se kreću do 150.000 eura po jednom pacijentu.

"Nije sve u novcu. Mi smo željni da savremene metode izvodimo u svojoj zemlji, a smatram i da će pacijentima biti lagodnije da budu tretirani u svojoj zemlji", zaključila je Radulović. 

Cijeli intervju sa Radulović pogledajte na linku na Jutjubu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније