Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

14. 02. 2024. 17:02 >> 17:56
1
Čitaj mi:

POSJETA NA PRIMORJU

Šimun: Bolnici u Baru vraćen ugled

Poslije jednog teškog perioda za barsku bolnicu, svjedočimo vraćanju ugleda ovog zdravstvenog objekta, poručio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Šimuna je, kako je kazao, impresioniralo što je tim bio sposoban da realizuje jedan broj IPA i intereg projekata.

"Time se ne mogu pohvaliti ni mnogo veći centri u Crnoj Gori. Realizovana su već tri projekta do sada, a ono što posebno raduje jeste najava da se u perspektivi planira još 6 projekata koji su u zreloj fazi. Proširenje urgentnog bloka, prijemnog odeljenja sa magnetom, posebmo ističem kao prioritetetne projekte. Kao ginekologa posebno me raduje ‘’baby friendly’’ projekat i nova operaciona sala u ginekološkom odeljenju tj. porodilištu", kazao je Šimun. 

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku Srđan Pavićević je rekao da je još na početku mandata 44. Vlade, dogovoren opsežan projekat obilaska svih opštih bolnica i medicinskih ustanova na teritoriji Crne Gore.

"Naša potreba je bila da se uvjerimo na licu mjesta o svemu što se događa u svijetu medicine, prvenstveno na sekundarnom nivou, da dobijemo jasnu sliku o realnom stanju stvari jer ne želimo da se rukovodimo komentarima, slučajnim impresijama i percepcijama", naglasio je Pavićević.

Na pitanja novinara o impresijama, i potpredsjednik Vlade i ministar zdravlja su potvrdili da su prijatno iznenađeni onim što su čuli i vidjeli, tim prije što je nekoliko prethodnih godina ova bolnica prolazila kroz dosta izazovan period.

"Što se tiče barske bolnice, lično sam očekivao potpuno drugačiju situaciju, poslije svega što se događalo poslednjih nekoliko godina. Moram da kažem da sam danas u Baru vrlo prijatno iznenadjen jednom kvalitetnom strukturom, očuvanim prostorom i tehnološkom opremljenošću, kadrom koji je apsolutno na visini svog zadatka i pokazuje želju da aktivno participira u razvoju zdravstva u ovom dijelu Crne Gore. Mislim da se radi o ljudima koji su veliki entuzijasti i čiji će doprinos biti itekako vidljiv”, rekao je Pavićević.

Pored već realizovanih i projekata koji su u toku, Pavićević je pohvalio način menadžerisanja u smislu aktivnog korišćenja evropskih fondova što zaslužuje poseban respekt.

"Na ovakav pristup raspoloživim fondovima nijesmo naišli u ostatku Crne Gore. Uz bolnicu u Bijelom Polju, KBC Berane i bolnicu "Vaso Ćuković" u Risnu, opšta Bolnica Bar se pridružuje galeriji medicinskih ustanova koje imaju razvojnu viziju i spremnost da je realizuju, s tim da je upravo barska bolnica najviše odmakla na tom putu, zahvaljujući kapacitetu da povlači sredstva iz evropskih fondova. To nas posebno raduje i daje nadu da će i druge medicinske ustanove krenuti tim putem", zaključio je Pavićević. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније