Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

15. 02. 2024. 16:54 >> 16:54
Čitaj mi:

ODLUKA VLADE

Formirana komisija radi povećanja smještaja u studentskim domovima

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je Informacija o nedostatku prostornih kapaciteta u studentskim domovima u Podgorici.

U Informaciji se navodi da su studijske 2023/2024. godine 2.223 studenta konkurisala na 1.509 mjesta, tj. da je 714  studenata ostalo je bez zadovoljenja potrebe smještaja. 

"Kada se ovome doda veliki broj studenata koji su u prethodnom periodu odlučili da pitanja stanovanja riješe zakupom nekretnina, a u  svijetlu sve većeg nivoa cijena, jasno je da je broj studenata koji svoje pravo ne mogu zadovoljiti trenutnim kapacitetima studentskih domova sve veći", saopštili su iz Vlade. 

Kako navode, tim povodom, zaduženo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija da, u saradnji sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Upravom za kapitalne projekte i Upravom za državnu imovinu, formira međuresorsku komisiju, koja bi u roku od 15 dana sačinila informaciju o procijenjenoj vrijednosti i vremenskom okviru za rješavanje problema nedostatka smještajnih kapaciteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније